Maak kennis met masseur Maarten Timmer

Masseur: Maarten TimmerNu ben ik masseur, maar oor­spron­kelijk kom ik uit de detail­handel en dan om precies te zijn de dranken­handel. Ik ben begonnen bij Impodra (wat nu Gall&Gall is) en heb daarna bij verschillende slijterijen gewerkt.

Langzaam opschuiven richting de sportwereld…

Daarna heb ik 6 jaar bij Excelsior Sport / Runnersworld Den Haag gewerkt. Bij deze hardloopspeciaalzaak wordt er echt een uitgebreid advies gegeven bij aankoop van hardloop- en andere sportschoenen. Dit wordt o.a. gedaan met behulp van beeldopname’s. Doordat deze sportzaak ook een podologie-afdeling heeft, is de aanwezige kennis en apparatuur van een heel hoog niveau. Vooral ook door het samenwerken met de podoloog Jos Gerner, heb ik veel ervaring opgedaan in de veel voorkomende hardloop- en sportblessure’s, natuurlijk voornamelijk wat betreft de benen en voeten.

Zeker ook door het werken bij een hardloopspeciaalzaak als Excelsior Sport / Runnersworld Den Haag, ben ik mij gaan interesseren in het ontstaan van sportblessures en hoe deze te verhelpen en voorkomen. Toen ik daar eind 2009 wegging greep ik die gelegenheid aan om te doen wat ik al heel lang wilde: een opleiding volgen voor masseur.
Een reden hiervoor is ook dat ik in mijn actieve voetbaltijd helaas regelmatig op de tafel van zowel de masseur / verzorger als van een fysiotherapeut lag. Ik vond dat ik daar maar eens wat voor terug moest doen, en heb toen gekozen voor de sportmassage.

Mijn opleiding tot masseur

Diploma (sport-)massageToen ik op de middelbare school zat (het Segbroek College in Den Haag, voorheen de Hugo de Groot), wilde ik maar twee dingen en dat was voetballen en sportleraar worden. Helaas werd ik uitgeloot op het CIOS in Overveen. Vervolgens ben ik gaan werken en is het er nooit meer van gekomen om een opleiding tot sportleraar te gaan volgen.

  • Ik heb in 2010 de opleiding “Sportmassage” gevolgd bij van der Bilt & Libosan in Houten en heb eind 2010 mijn NGS-diploma “Sportmassage” behaald.
  • In 2011 heb ik de EHBO-opleiding gevolgd in Den Haag en mijn diploma behaald. Ook is toen mijn reanimatie-diploma verlengd, dat ik al bij mijn sportmassage had behaald.
  • In januari 2012 ben ik begonnen met de opleiding “NSE Shiatsu-masseur”.
  • In juni 2012 heb ik het certificaat “Hotstonemassage” behaald.

Certificaat Hotstone massage

 • In 2013 heb ik de opleiding tot “Allround Conditie- en Hersteltrainer” gevolgd bij Toine van de Goolberg op Papendal.
 • In 2014 heb ik de opleiding “Therapeutische Hoofdpijnmassage” gevolgd en daarvoor het certificaat behaald.
 • In april 2016 heb ik de opleiding “Manuele Wervelcorrecties” gevolgd en het certificaat behaald.
 • In oktober 2016 heb ik de opleiding “Tennisarm Therapie” gevolgd en ook dat certificaat behaald.

Masseer-ervaring en verdere plannen

 • Ik ben begonnen met masseren bij sportschool “Health Spa”, op het De Savornin Lohmanplein in Den Haag (mijn “eigen” sportschool toen ik nog op het Pinksterbloemplein woonde).
 • Toen in juni 2011 mijn contract bij een opticien afliep heb ik de sprong gewaagd en ben mijn eigen massagepraktijk gestart, in Voorburg.
 • Van januari 2012 tot en met juli 2012 heb ik elke week als masseur gewerkt bij de Leidse Road Runners Club, een hardloopvereniging in Leiden.
 • Van november 2013 tot juli 2014 heb ik op donderdagavond cardiofitness gegeven bij Hart Aktief, in het Haga-ziekenhuis op de Leijweg in Den Haag.
 • Sinds juli 2012 ben ik verzorger bij vv SJC, een voetbalvereniging in Noordwijk. Op maandag- en donderdagavond ben ik verzorger bij de trainingen van de hele selectie en op zondag bij de wedstrijd van het eerste elftal.

De komende jaren wil ik nog meer vormen van massage gaan beoefenen. Ik denk hierbij aan het vervolg op sportmassage: sportzorgmasseur. En ook stoelmassage staat nog op mijn verlanglijstje. Maar de eerstvolgende opleiding die ik ga volgen is die tot gewichtsconsulent.

Sportevenementen waar ik als masseur heb gewerkt

 • 15 mei 2011: Marathon van Leiden, met het NGS Massageteam West 1.
 • 28 mei 2011: 6-uurs estafette Haag Atletiek, Den Haag.
 • 9 mei 2012: Roeiregatta Laga, Leidschendam, met het NGS Massageteam West 1.
 • 20 mei 2012: Marathon van Leiden, met het NGS Massageteam West 1.
 • 2 juni 2012: Badmintontournooi PIP, Berkel en Rodenrijs, met het NGS Massageteam West 1.
 • 26 mei 2013: Roeiregatta Laga, Leidschendam, met het NGS Massageteam West 1.
 • 29 mei 2013: Marathon van Leiden, met het NGS Massageteam West 1.

Mijn eigen voetbalcarriere

Ik ben in de jeugd van hsv Duno begonnen, en heb bij de Haagse Jeugdselectie gezeten.
Daarna heb ik bij Duno eerst bij de zaterdagsenioren gevoetbald, bij de selectie van het eerste elftal. Omdat ik op zaterdag ging werken, ben ik later bij Duno op zondag gaan voetballen, in het eerste elftal. Daarna heb ik nog bij PDK, ADO en Kranenburg gevoetbald, allen in Den Haag.

Iets over mij privé:

Ik ben in 1965 geboren in Den Haag. Ik woon samen met mijn vriendin Maaike, haar zoon Martijn en onze 2 poezen, Do & Charlie. Wij wonen sinds december 2016 op de Grashof 1 in Leidschendam.
Mijn hobby’s zijn voetbal (weliswaar tegenwoordig passief), mountainbiken, tennis en skiën/snowboarden. Ik hou van muziek, een goede film kijken en lekker eten, bij voorkeur met een goed glas wijn!
Mijn favoriete vakantieland in de zomer is nog steeds Frankrijk en dan het liefst aan de Middellandse Zee. In de winter ga ik dan toch het liefst naar Oostenrijk, bij voorkeur Tirol, vanwege “die Gemütlichkeit”!