Hotstone massage: hoe werkt dat?

Hotstone massage met geurige olieBij de Hotstone massage masseer ik u eerst met een warme, geurige olie. Daarna gebruik ik basaltstenen, die tot 40 à 50 graden Celsius zijn opgewarmd. Deze combinatie geeft een nog diepere ontspanning en rust, lichamelijk en geestelijk.

Deze massagevorm heeft een gunstige werking bij chronische spierpijn en spanningen.

Hotstone massage: wat doet het

Het voordeel van deze vorm van massage is dat u direct in een staat van ontspanning komt. De warmte werkt diep door in uw lichaam.
Meer positieve gevolgen van Hotstone massage:

  • vaatverwijding
  • verbeterde stofwisseling, bloedsomloop en lymfesysteem
  • effectievere genezing.

Coldstones: een aanvulling op de Hotstones

Voor een optimale wisselwerking tijdens de massage kan ik ook koude stenen gebruiken: Coldstones. Dit zijn meestal marmeren stenen.
Gunstige gevolgen van Coldstones:

  • directe bloedvatvernauwing
  • pijnstillend effect bij hoofdpijn en pijn in de nek
  • afname van ontstekingsverschijnselen.

De krachten van stenen

Obelix en de kracht van steenAl sinds eeuwen worden er speciale krachten toegeschreven aan stenen. Tegenwoordig is er weer een groeiende belangstelling voor stenen, vooral vanwege het gebruik van de helende krachten die de stenen in zich dragen.
Er worden steeds meer manieren gevonden om die krachten om te zetten naar effectieve behandelmethoden. Een van deze behandelmethoden is massage met verwarmde stenen.
De meest geschikte stenen voor gebruik bij deze massage zijn lavastenen van basalt. Deze zijn volmaakt glad en rond. Door het hoge ijzergehalte kunnen lavastenen de warmte goed opnemen, houden ze de warmte langer vast en geven deze langzaam weer af!

Hotstone massage: probeer het eens!

Wilt u het weldadige effect van een Hotstone massage eens ervaren (of bent u er al aan verslaafd): neem Contact op om een afspraak te maken.