Ontspanningsmassage: waarom en voor wie?

Ontspanningsmassage is een wat zachtere, vriendelijkere vorm van massage. Zoals de term al doet vermoeden, gaat het er hierbij om uw spieren en dus uw lichaam te laten ontspannen. En als uw lichaam ontspannen is, dan bent u direkt ook geestelijk meer ontspannen en fitter.

Redenen voor ontspanningsmassage

OntspanningsmassageDe reden voor een ontspannings­massage kan per persoon heel ver­schillend zijn. Door stress kunnen uw rug, schouders of nek vast zijn gaan zitten, met zelfs hoofdpijn als gevolg. Hier zorgt een wat stevigere ­massage direct voor een soepele nek-/schouderpartij en indirect voor het verdwijnen van de hoofdpijn.

Maar ook zonder fysieke klachten, kan een ontspanningsmassage zorgen voor een soepeler lichaam. Vaak blijkt dat er toch wel spieren zijn die wat harder aanvoelen, zonder dat dit in eerste instantie opgemerkt wordt. Dit kan al komen door een voorkeursarm of -been of een bepaalde houding. Deze spieren krijgen dan wat extra aandacht tijdens de behandeling.

Gebruikte oliën bij deze massage

Voor de ontspanningsmassage maak ik gebruik van “Volatile” massage-oliën. Deze bestaan voor 90% uit amandelolie en 10% jojoba, waaraan enkele druppels essentiële olie zijn toegevoegd.

Essentiële oliën bevatten de vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen en hebben een enorme impact op zowel lichaam als geest. Zo hebben ze bij hoofdpijn, stress, concentratieproblemen, slapeloosheid, vermoeidheid etc. een heilzaam effect.

U kan zo zelf bepalen met welke olie de ontspanningsmassage gedaan wordt.

Volatile massage-olie

Een intense vorm van ontspanningsmassage: Hotstone massage

Ik bied naast “gewone” ontspanningsmassage, nu ook “Hotstone massage“. Zeker aan te raden als u last heeft van chronische spierklachten en spanningen!